Postdoktorerna tävlade i en egen klass, där vann Thomas Lowe från Nederländerna med en presentation om hur det är att vara anhörig till en person med demens. På delad andra plats kom SWEAH-alumnerna Elias Ingebrand och Anna Nivestam.
– Man får ta seden dit man kommer och här i Skottland regnar det ofta. För att väcka uppmärksamhet med min presentation valde jag att fälla upp paraplyer inomhus och kanske utmanade jag någon vidskeplighet, säger doktoranden Jerry Norlin.
Det blev också ett besök på Stirlinguniversitetets demenslägenheter, Dementia Services Development Centre suites, en motsvarighet till svenska MoRe-Lab. Doktorander och postdoktorala forskare fick också en föreläsning och workshop om deras skrivande. Därefter fick de prova VR och har under hela resan fått tillfälle att återknyta gamla och knyta nya kontakter.
Campus och hotellet är beläget några kilometer från staden Stirling stad. På ett besök där väntade en kylslagen men uppskattad spökvandring.
– Vi fick bland annat ta del av stadens långa, dramatiska historia som skådeplats för strider om Skottlands självständighet, och som gränsstad mellan "lowlands" och "highlands", säger Stina Elfverson, forskarskolans administratör.
Andra programpunkter var psykisk hälsovård i akademin, gerontologins framtid och karriär och en föreläsning om "Intersectional Stigma of Place-based Ageing (ISPA) project" och att prova spelet "Serious game", som baseras på projektet.
– Inspirerande och ny energi, sammanfattar doktoranden Roar Hermansen Østby.
– Nya perspektiv och ögonöppnare. Intressant att höra om alla olika projekt, säger postdok Mozhu Ding.
– Till stor hjälp, speciellt sessionen om att skriva för doktorander och postdoktorer. Jag uppskattar den direkta och ärliga, men vänliga feedbacken, som är mycket användbar. Jag gillar också att träffa andra med samma bakgrund, vilket inte alltid är lätt när man jobbar på en liten avdelning, säger postdok Claire Poppy vid University of Southampton.
Se fler bilder i SWEAH's sociala medier.