Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SWEAH:s kurser

Den nationella forskarskolan SWEAH erbjuder kurser inom åldrande och hälsa i samarbete med flera svenska lärosäten. SWEAH-doktorander har förtur till kurserna.

Dator. Fotografi

Fem av SWEAH:s partnerlärosäten turas om att arrangera dessa kurser, en per termin. Kursdeltagarna får tre högskolepoäng för varje kurs. 

SWEAH:s kurser samlar doktorander från många olika discipliner. Det innebär att kursdeltagarna lär sig mycket av varandra under kursens gång. I kursarbetet ingår att granska varandras arbete och som doktorand får du insikt i olika forskningsperspektiv och metoder.

Alla SWEAH:s kurser ges online där studenterna löser uppgifter såväl individuellt som i tvärvetenskapligt sammansatta grupper. Under varje kurs genomförs en workshop som vanligtvis sker vid en fysisk träff alternativt digitalt. Doktorander anslutna till SWEAH förbinder sig att under anslutningsperioden delta i minst två av de kurser om åldrande och hälsa som utgör SWEAH:s Core Curriculum, varav minst en ska vara en av de teoretiskt inriktade kurserna: Theories of Ageing eller Gerontology – multidisciplinary and integrative perspectives on ageing.

Följande kurser på engelska ingår i SWEAH:s Core Curriculum:

Theories of ageing (Lunds universitet)

Ageing and Social Change (Linköpings universitet)

• Gerontology – multidisciplinary and integrative perspectives on aging (Göteborgs universitet)

• Societal Communication and Impact of Research on Ageing and Health (Örebro universitet)

• Societal and life-course perspectives on inequalities in aging (Karolinska Institutet)


 

Kontakt

Steven Schmidt
Docent, studiekoordinator
+46 46 222 19 83
steven [dot] schmidt [at] med [dot] lu [dot] se (steven[dot]schmidt[at]med[dot]lu[dot]se)