Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SWEAH:s kurser

Den nationella forskarskolan SWEAH erbjuder kurser inom åldrande och hälsa i samarbete med flera svenska lärosäten. SWEAH-doktorander har förtur till kurserna.

Dator. Fotografi

Alla SWEAHs kurser ges online med hjälp av lärplattformen Moodle där studenterna löser uppgifter såväl individuellt som i tvärvetenskapligt sammansatta grupper. Under varje kurs genomförs en workshop som vanligtvis sker vid en fysisk träff alternativt digitalt.

Följande kurser på engelska ingår i SWEAH:s grundläggande utbud

  • Theoretical perspectives on methodological choices in research on ageing and health
  • Theories of ageing 
  • Gerontology – multidisciplinary and integrative perspectives on ageing

Valbara kurser som ingår i SWEAH:s kursutbud

  • Communication and knowledge translation in research on ageing and health
  • Theories of aging

Tre av SWEAH:s kurser ges vid Lunds universitet. Kursen Gerontology – multidisciplinary and integrative perspectives on ageing ges vid Göteborgs universitet i samverkan med SWEAH.

Kursdeltagarna får tre högskolepoäng för varje kurs. SWEAH-doktorander behöver genomföra en eller två kurser, beroende på hur lång deras anslutningstid till forskarskolan är. 

SWEAH:s kurser samlar doktorander från många olika discipliner. Det innebär att kursdeltagarna lär sig mycket av varandra under kursens gång. I kursarbetet ingår att granska varandras arbete och som doktorand får du insikt i olika forskningsperspektiv och metoder.
 

Kontakt

Charlotte Löfqvist
Docent, studiekoordinator
+46 46 222 19 45
charlotte [dot] lofqvist [at] med [dot] lu [dot] se