Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SWEAH-doktoranden Glenn Möllergren presenterar sitt arbete på konferens i England

porträtt av en man.foto
Glenn Möllergren.

Konferensen ”Transforming care” på The University of Sheffield har i år ett särskilt fokus på äldreomsorg.

Glenn deltar tillsammans med Håkan Jönson och Tove Harnett i en presentation på temat ”The use of home care as a form of work”. 

-    Det handlar om att hemtjänstanvändare vi möter visar sig vara väldigt aktiva i produktionen av den omsorg de använder med det vi kallar ” relationellt och emotionellt arbete”, säger han. 

Detta gäller bland annat hur hemtjänstanvändare:
•    engagerar sig i personalens känslor och tröstar, stöttar, skojar och underlättar för att de ska stå ut med den stress de jobbar under;
•    lär känna personalens privata sidor för att kunna interagera på ett mänskligt plan;
•    tar på sig den stress personalen upplever och anstränger sig för att förbereda och hjälpa till att utföra insatserna;
•    känner av när det är extra stressigt och avstår då beviljade insatser för att personalens schema ska gå ihop;
•    berömmer och försvarar personalen inför omgivningen, genom att sätta sig in i vilken stress personalen jobbar under, och förklarar sig nöjda med omsorgen utifrån att de anställda ”gör så gott de kan”.

Läs mer om konferensen här