Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SWEAH-doktorand medverkade i seminarium om vårdnära kompetensutveckling på Vårdarenan

En kvinna.foto
Lena Johansson.

Vårdarenan är en konferens som "lyfter de stora frågorna i svensk hälso- och sjukvård: Resan mot den nära vården, samverkan mellan olika huvudmän, digitaliseringen, kompetensförsörjningen och ledarskapet i vården."


Redan under det första mötet, en intervju för tjänsten som arbetsterapeut på ett nystartat vårdboende, berättade Lena Johansson, leg. arbetsterapeut och SWEAH-doktorand, Örebro kommun om sin målbild om att i framtiden forska.

Fem år senare blev det en verklighet. Under seminariet kunde deltagarna ta del av den samverkansresa som gjorts av Örebro kommun, Region Örebro län och Örebro universitet vilken möjliggjort och kommunala doktorandtjänster.   

Andra medverkande i seminariet var Linda Carlsson, enhetschef, Örebro kommun, MiaLinn Arvidsson-Lindvall, leg sjukgymnast Kumla vårdcentral. Koordinator Äldre forum 2.0. Med. Dr., Forskningshandledare, Region Örebro Län.

Om Vårdarenan