Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny SWEAH-kurs: Theories of ageing

old hands

Doktorander anslutna till SWEAH kan söka kursen Teorier om åldrande, 3 hp. Om det finns platser över är kursen öppen även för andra doktorander inom åldrande och hälsa.

 

Kursen kommer att hållas på engelska och genomföras som en distanskurs på online-lärplattformen Moodle och med en workshop på plats i Lund.

Kursen startar online 1 mars 2022 med individuella såväl som gruppuppgifter. Datum för workshopen är 3-4 maj. Tillsammans med SWEAH:s professorer Susanne Iwarsson och Boo Johansson kommer de internationellt kända experterna professor Merril Silverstein, USA, och Dr Suresh Rattan, Danmark, att ge olika perspektiv på åldrandeteorier; psykologiska, sociologiska, biologiska samt tvärvetenskapliga.

Workshopen följs av ett individuellt arbete fram till tentamenseminarierna i juni 2022. Sista datum för den slutliga tentamen är 26 augusti 2022, och detta datum avslutas kursen.

Kursen är en specialisering inom området åldrande och hälsa. Deltagarna förväntas tillgodogöra sig ett tvärvetenskapligt förhållningssätt vid tillämpning av teorierna. Kursen bygger på de teorier som deltagarna har valt för sina avhandlingsprojekt, och på olika teorier om åldrande och om åldrande och hälsa.

 

ansökan.bild

Information och ansökan


För mer information, kontakta studiekoordinator Charlotte Löfqvist 046-222 19 45
eller charlotte [dot] lofqvist [at] med [dot] lu [dot] se.


Ansökan öppnar den 1 oktober och undertecknad ansökningsblankett ska skickas som pdf-fil (via e-post) till Stina Elfverson stina [dot] elfverson [at] med [dot] lu [dot] se, senast den 20 januari 2022.

 

(Photo by Markus Winkler on Unsplash)