Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Anslag från Promobilia* till postdoktortjänst för SWEAH-alumnen Nilla Andersson

Porträtt Nilla Andersson. Foto.

Promobilia har gett Nilla Andersson finansiering för sin postdoktortjänst gällande projektet ”Högspecialiserad rehabilitering för personer med resttillstånd efter polio – långsiktiga patientbehov och digitala program”. Finansieringen uppgår till 1 600 000 kr för två års forskning på heltid, med chans till ytterligare ett års stöd.

Projektet omfattar två delar som båda fokuserar på rehabilitering för personer med resttillstånd efter polio (PPS). Den ena delen är en långtidsuppföljning av aktivitet och delaktighet hos personer som fått sammanhängande rehabilitering för 10 år sedan och undersöker också om de har nya behov av rehabiliteringsåtgärder idag.

Den andra delen av projektet undersöker genomförbarheten av och potentiella effekter av ett digitalt rehabiliteringsprogram som riktar sig till personer med PPS som upplever fatigue som begränsar deras vardag. Möjligheten att erbjuda digital rehabilitering kan öka tillgängligheten till vård utan att personerna behöver resa till en specifik mottagning i Sverige.  

Nilla Andersson, leg arbetsterapeut och dr med vet. kommer att vara anställd som postdoktor i forskargruppen Hållbar vardag & hälsa i ett livsperspektiv vid Lunds universitet. Projektet leds av Eva Månsson Lexell, leg arbetsterapeut, docent och chef för forskargruppen. 

-    Det är verkligen roligt att vi fick medel till detta projekt! Socialstyrelsen har ju beslutat att vård och rehabilitering för personer med PPS ska utgöra nationell högspecialiserad vård och att det ska bedrivas från tre enheter i Sverige. Kunskapen som vårt projekt kan generera har därför direkt praktisk nytta. Eftersom Nilla även arbetat kliniskt i flera år med denna grupp är det extra roligt att just hon fick den här finansieringen, säger Eva Månsson Lexell.